Marţi, 2024-03-19, 2:27 PM

Info24

-->
MENIU PRINCIPAL
ACASA

SERIALE TV

FILME

MUZICA

FIFA

DIVERSE

BLOG
SCHIMB LINKURIi
ARTICOLE









Statisticii


Informatii24 Top66 Statistici

Raceala de sezon

CUM NE TRATAM DE „RACEALA”: Tratamente naturale pentru racelile din sezonul rece

RACEALA. In sezonul rece, nu o data ne-am confruntat cu banalele "raceli", care, desi nu sunt grave, ne-au tinut la pat cate trei-patru zile. Este vorba de inflamatiile acute ale mucoasei cailor respiratorii superioare (nas, gat, faringe, trahee), de cauza virala, cel mai adesea, dar care pot fi cauzate uneori si de bacterii, caz in care sunt mai agresive si necesita o mai mare atentie in tratarea lor.

Cauze infectioase. Cauzele acestor "raceli" pot fi virusii - exista peste 300 tipuri de virusi care cauzeaza raceala si care se transmit pe calea aerului, de la persoane bolnave la persoane sanatoase, in special in zonele aglomerate (magazine, sali de asteptare, scoli, gradinite). Alta cauza sunt bacteriile - streptococ, pneumococ, Haemophilus influenzae -, transmise tot prin aer, dar si prin contactul direct cu secretiile persoanei bolnave (saliva, secretii nazale).

Cum se manifesta. Stranut, dureri in gat, dureri de cap, stare de rau general, dureri musculare, dureri articulare, frisoane, febra, senzatie de nas infundat (obstructie nazala), rinoree (secretie nazala abundenta), sunt printre primele semne de boala. Febra poate atinge 39-40 grade Celsius, fiind uneori prezenta doua-trei zile. De asemenea, poate aparea si senzatia de greutate la respiratie, dureri abdominale ori greata, varsaturi.

Cum se poate preveni. Exista cateva reguli care, urmate in mod constant, pot imbunatati sistemul imunitar si pot reduce riscul imbolnavirii. Acestea sunt: activitatea fizica si psihica (mers pe jos, alergat, practicarea unui sport, practica relaxarii si a meditatiei); dieta bogata in fructe si legume de sezon, fara carne ori grasimi in exces, alimente preparate cat mai sanatos; reducerea ori evitarea stresului, relaxarea; spalatul mainilor de doua-trei ori pe zi, poate duce la scaderea aparitiei bolii cu 50 %; crearea unei stari psihice pline de optimism, incredere, capacitate de a invata din greselile facute, stare de acceptare si deschidere catre schimbare (acestea sunt unele dintre atitudinile pozitive care reduc incidenta aparitiei bolii prin cresterea imunitatii organismului pe care o aduce aceasta atitudine psihica - studiile au dovedit ca o persoana optimista si plina de incredere se vindeca mai usor fata de o persoana pesimista si neincrezatoare).

Cum se trateaza natural. Tratamentul natural al racelilor este foarte familiar multora dintre noi, oricine la un moment dat, a folosit un banal ceai fierbinte pentru vindecarea acestui tip de boala.

Tratament general. In primul rand repausul fizic si alimentar ajuta foarte mult la eliminarea produsilor reziduali toxici acumulati in organism si grabeste vindecarea bolii, inlaturand riscul complicatiilor; consumul sucurilor din fructe si legume (in special sucul de lamai, grapefruit, portocale) - prin bogatia in vitamina C, acestea cresc capacitatea organismului de a lupta cu boala; baile generale fierbinti (asa-numita "baie hipertermica"), urmate de impaturirea in paturi calduroase, prin stimularea transpiratiei, duc la vindecarea rapida a bolii.

Tratament intern. Se pot folosi urmatoarele amestecuri de plante: flori de musetel, flori de soc, flori de tei, sovarv, cimbrisor, scortisoara, frunze de patlagina, muguri de pin, coaja de salcie, isop, cuisoare, scai vanat, ciubotica cucului, potbal, radacina de nalba.

Plantele se pot lua sub forma de pulbere sublingual (o lingurita de patru ori pe zi din amestecul de plante - se tine sub limba 10 minute, se inghite apoi cu apa plata, inainte de mese cu 30 minute); macerat la rece incalzit (trei linguri din amestec la un litru de apa plata - se tine de seara pana dimineata, se strecoara, se beau patru cani pe zi, inainte de mese); tincturi (cate 30 picaturi din amestecul de tincturi de trei ori pe zi - se dilueaza intr-o cana cu apa plata); infuzie dintr-o lingura de amestec la o cana de apa (se beau doua-trei cani pe zi indulcite cu miere).

Alte produse benefice. Tratamentele naturale recomanda si tinctura de propolis 30%, combinata cu miere de albine este un antibiotic natural foarte eficient in tratamentul diverselor tipuri de raceli. De asemenea, puteti incerca si tratamentele cu tinctura de echinaceea (este un remediu excelent pentru calitatile sale imunostimulatoare) sau cu uleiuri esentiale (de eucalipt, de cimbrisor, de pin, de lamai) - acestea pot fi folosite cu succes ca adaus in ceaiuri ori amestecate cu miere, fiind excelente remedii pentru intarirea imunitatii si ameliorarea simptomatologiei bolii.



HTML Comment Box is loading comments...
Paginii similare: 


Filme 2012 Filme Online Gratis Subtitrate Free Online Article Directory 2021en | PowerMix | PANALU-Aplicatii online | Furios4you | 24Monden | Promovare online | MusiClub| SexProfe's blog| CityOfDevils| MedicalPlace| ZiarulTuturor| Radio C| Varsta la control !| .L♥VE NEVER FAILS.| starchimachim| When I craft I smile| istoria Tatuajelor| Trafic-Ro| Magazin Online Piese Auto| Pumpkin Pie |