![]() Telina cu maslineReteta Telina cu masline |
Timp de preparare: 30 minute Numar portii: 4 Ingrediente: 2 teline, 1 ceapa, 30 masline, 100 ml untdelemn, 25 g faina, 50 ml vin, 150 ml suc de rosii, 1/2 lamiie, 20 g zahar, 1 foaie de dafin, piper, sare. Mod de preparare: Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste un minut in tot untdelemnul, se adauga apoi telina taiata in felii de 1 cm grosime si acestea, in bastonase de 1 & 1/2 cm latime. Se amesteca 2 minute la foc mic, apoi, se sting cu 1/4 l apa fierbinte; se pun imediat si maslinele nedesarate si se fierb acoperite, la foc mic, pana cand se moaie telina, sau se dau la cuptor. Cand telina este fiarta, se adauga vinul, sucul de rosii rece frecat cu faina, 3-4 felii de lamaie, curatate de coaja alba, zaharul in prealabil caramelizat intr-o tigaita si stins cu 2 linguri de apa fierbinte, foaia de dafin, 10 boabe piper. Se da la cuptor 10 minute, ca sa se lege sosul si sa se ridice untdelemnul. Sosul trebuie sa fie subtire; cand se raceste se mai ingroasa, find cu faina. Se serveste rece ca fel intai. |
HTML Comment Box is loading comments...