Timp de preparare: 1 ora Numar portii: 8 Ingrediente: Tarta: 225 g faina, 140 g unt, 100 g zahar, 50 g migdale, 1 ou. Umplutura: 85 g miez de nuca, 50 g zahar + 4 linguri zahar, 200 g ciocolata amaruie, 100 g unt, putin brandy, 1 ou, 3 albusuri. Mod de preparare: Aluatul pentru tarta: Se amesteca zaharul cu untul, faina, migdalele si 1 ou rezultand un aluat. Daca este moale, se lasa la rece vreo 15-20 de minute, iar daca nu, se intinde intr-o forma de tarta cu diametrul de 23 cm si se raceste 20 de minute. Se incalzeste cuptorul la 200 oC, se inveleste forma de tarta in pergament si se coace 20 de minute, pana prinde o nuanta aurie. Intre timp se prajesc nucile intr-o tava. Se presara deasupra lor 4 linguri zahar si se lasa sa se caramelizeze, apoi nucile se pun pe o tava invelita in hartie pergament si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se faramiteaza. Se topeste ciocolata in bain-marie, se amesteca cu untul si brandy-ul, apoi se lasa la racit. Deasupra aceluiasi vas se bat ouale, albusurile si cantitatea de zahar ramasa pana devin o spuma pufoasa. Se iau de pe foc si se incorporeaza in amestecul de ciocolata. Cand aluatul din forma este gata, se scoate din cuptor si se da cuptorul la 160 oC. Se presara aproape toata cantitatea de nuci pe fundul tartei si se toarna amestecul de ciocolata, presand usor. Se coace tarta timp de 15-20 de minute apoi se lasa la racit. La sfarsit se presara nucile ramase si ciocolata topita.