Supa de cartofi cu costitaReteta Supa de cartofi cu costita |
Timp de preparare: 35 minute Numar portii: 5 Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui, 5 felii costita proaspata de porc, 5 felii costita afumata de porc, 500 g cartofi, 1 ceapa, 2 ardei iuti, 1 telina mica, 2 morcovi, 1 lingura faina, 2,5 l apa, 350 g boabe de porumb (congelat sau din conserva), 150 ml lapte, sare, piper dupa gust. Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc feliile de costita, cateva minute pana devin crocante. Se scot feliile de costita pe un servet de hartie sa se scurga de ulei. Peste uleiul din cratita se adauga cepa taiata marunt, ardeii iuti fara seminte si tocati marunt, telina taiata cubulete, morcovii curatati si taiati cubulete si cartofii taiati cuburi. Se prajesc la foc moderat, amestecand cateva minute pana se inmoaie legumele. Se adauga faina si se toarna apa. Se adauga porumbul, sare, piper si se dau in clocot. Se face focul mai mic, se adauga costitele si se fierb 20 de minute, pana ce se fac legumele si costita. Apoi se adauga laptele si se mai fierbe 5 minute. Sugestii: Daca se foloseste porumb din conserva se poate adauga si sucul. Se serveste calda cu paine integrala. Fotografii cu reteta de Supa de cartofi cu costita: Nu exista fotografii |
HTML Comment Box is loading comments...