Timp de preparare: 20 minute Numar portii: 4 Ingrediente: 50 g unt , 175 g spanac decongelat sau proaspat fiert , 1 ceapa mijlocie, tocata marunt, 25 g faina, 450 ml supa de pui/concentrat de legume, 500 ml lapte, un varf de nucsoara pisata, sare, piper. Mod de preparare: Topiti untul intr-o cratita, adaugati spanacul si ceapa si caliti usor 5-6 min, amestecand. Incorporati faina, caliti timp de 1 min, apoi luati de pe foc. Adaugati treptat supa de pui. Lasati sa dea in clocot si fierbeti amestecand, pana cand supa capata consistenta unei creme. Amestecati bine si lasati din nou sa dea in clocot, amestecand. Acoperiti si fierbeti la foc mocnit 15-20 min. Asezonati cu sare, piper si nucsoara. Lasati sa se raceasca usor, apoi strecurati supa prin sita sau prin robot. Subtiati cu lapte daca e necesar. Incalziti si serviti. Sugestii: Supa crema de spanac se orneaza cu putina smantana dulce.