Timp de preparare: 30 minute Numar portii: 4 Ingrediente: 400 g paste tagliatele sau taieti lati, 225 g pastai de mazare, 225 g broccoli bucatele, 2 linguri ulei, 2 linguriotet, 2 linguri sos de soia, 1 lingurita ghimbir ras, 1 lingurita usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 2 linguri rosii uscate tocate, 3 cepe verzi tocate, 1 lingura seminte de dovleac prajite, sare, piper. Mod de preparare: Pastele se fierb al dente intr-o cratita cu apa si sare. Apoi se scurg. Se oparesc cateva minute pastaile de mazare si broccoli, apoi se trec prin jet de apa rece si se scurg. Se prepara dressingul: se amesteca uleiul cu otetul, sosul de soia, ghimbirul si usturoiul. Intr-un castron se amesteca broccoli cu pastaile, ardeii, rosiile, ceapa verde si pastele. Se toarna dressingul si se amesteca. Apoi se presara semintele de dovleac.
Fotografii cu reteta de Salata de taietei (tagliatele) cu legume: