Salata de dovleceiReteta Salata de dovlecei |
Ingrediente: 3 dovlecei de marime mijlocie, faina, ulei de masline, 3 rosii, lamaie, 2 catei de usturoi, 100 ml apa, sare. Mod de preparare: Dovleceii se curata de coaja, se taie felii de 0,5-1 cm, se sareaza si se lasa sa se scurga de zeama. Se dau feliile prin faina si se prajesc in ulei de masline sau in unt, pana se inmoaie si devin aurii. Se scot feliile de dovlecei pe un servetel, pentru a absorbi uleiul. Se taie rosiile feliute si se aseaza intr-un castron un rand de dovlecei, unul de rosii. Se amesteca apa cu zeama de lamaie, sare si usturoiul pisat, apoi se toarna sosul peste dovlecei si rosii si se da salata la frigider pentru 30 de minute, inainte de a o servi. Fotografii cu reteta de Salata de dovlecei: Nu exista fotografii |
HTML Comment Box is loading comments...