-->
GAMES
SANATATE&SPORT
BUCATARIE
SCHIMB LINKURIi
|
REGIMUL IN BOLILE FICATULUI Sl CAILOR BILIAREREGIMUL IN BOLILE FICATULUI Sl CAILOR BILIAREAlimente permise: - lactate: lapte dulce cu cafea, iaurt; - bauturi: ceaiuri de plante, siropuri, sucuri de fructe sau legume; - paine: alba sau intermediara, veche sau prajita; - supe de zarzavat strecurate sau nestrecurate, cu gris, orez sau paste fainoase, supe pasate de zarzavaturi, bors cu perisoare (fierte separat), supe de fructe (caise, mere); - carne si peste: slaba, de vaca, vitel, gaina, pui, rasol simplu sau impanat cu legume, perisoare sau chiftele fierte, peste slab, fiert, rasol cu legume; - branzeturi: branza de vaci, cas slab, urda, telemea desarata; - grasimi: unt proaspat si untdelemn neprajit - adaugate la fiert sau la preparate inabusite (50-60 g/zi); - oua: albus sub forma de omleta in abur sau sufleuri, galbenus - o jumatate pe zi, omleta dietetica; - legume si zarzavaturi: fierte, soteuri, piureuri, budinci, sufleuri, cartofi copti, salata de legume crude, sfecla fiarta; - fructe dulci, crude, coapte, compoturi fara coji si samburi; - fainoase de orice fel; - sosuri fara grasime prajita, sos alb de rosii sau de zarzavat; - dulciuri: prajituri din aluat uscat (cu branza de vaci, fructe sau marmelada, tarte, sufleuri, spuma de gris cu zeama de fructe, gelatine de lapte sau fructe, miere, dulceata, serbet, peltea); - condimente: sare normal (daca nu este contraindicata), marar, patrunjel, cimbru, telina, zeama si coji de lamaie. Alimente interzise: - carne grasa de porc, oaie, gasca, rata, vanat, conserve de carne, mezeluri, viscere, peste gras, sarat sau afumat, conserve de peste; - branzeturi grase fermentate; - oua in cantitate mare, prajite sau galbenusuri; - paine neagra sau fainoase nerafinate; - untura, slanina, seu, grasime prajita; - legume bogate in celuloza grosolana: ridichi, ceapa, usturoi, varza leguminoase uscate; - fructe: alune, nuci, migdale, fructe cu coaja si samburi; - dulciuri: din aluat dospit, foietaje, prajituri cu nuci, alune, aluat cu unt, inghetate; - bauturi: alcool, cafea, cacao, ape minerale clorurosodice; - condimente: piper, boia iute, mustar, hrean, ceapa, usturoi; - supe de carne grasa, ciorbe preparate cu rantasuri; - sosuri cu ceapa prajita si rantas, maioneze; - se recomanda 5-6 mese pe zi reduse cantitativ. HTML Comment Box is loading comments...
|