Timp de preparare: 15 minute Numar portii: 6 Ingrediente: 1 kg cartofi, 4 fire de ceapa verde, 4-5 fire de patrunjel verde tocat, 225 g branza Cheddar, 2 galbenusuri mari, 1 lingurita boia de ardei dulce, 125 g pesmet, 50 g unt topit, sare, piper. Mod de preparare: Se unge o tava cu putin ulei. Se incinge cuptorul. Cartofii curatati se taie rondele subtiri. Intr-un castron se amesteca ceapa verde taiata marunt, patrunjelul tocat, branza si galbenusurile iar separat intr-un bol se amesteca boiaua si pesmetul. Se acopera fundul tavii cu jumatate din rondelele de cartofi, se presara amestecul de pesmet cu boia, sare si piper. Se adauga compozitia de branza cu ou si verdeata peste pesmet, sare, piper si apoi se aseaza rondelele de cartofi ramase. Deasupra se toarna unt topit. Se tine o ora la cuptor, apoi se lasa 10 minute sa se raceasca inainte de servire. Sugestii: Se serveste cu garnitura de legume sau cu salata verde si ridichi.
Fotografii cu reteta de Placinta cu cartofi si branza: