Timp de preparare: 5 minute Numar portii: 4 Ingrediente: 4 oua, 30 g unt, patrunjel, 1 lingurita rasa de sare, 2 linguri otet. Mod de preparare: Intr-o cratita de 2 l, puneti apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si cu 2 linguri de otet. Spargeti fiecare ou, pe rind, intr-un bol. Cu bolul dati drumul mai usor oului la suprafata apei. Fierbeti fiecare ou doar 1-2 minute, pana cand se coaguleaza albusul, galbenusul ramanand moale. Daca le tineti mai mult in apa clocotita, se intareste prea mult albusul. Puteti sa le fierbeti pe rand, sau cate doua, in vas mai mic. Scoateti ouale cu spumiera, scurse bine de apa. Asezati pe o farfurie calda, iar deasupra lor puneti bucatele de unt si patrunjel tocat marunt. Sugestii: Serviti ouale romanesti fierbinti cu salata de rosii si castraveti.