Timp de preparare: 15-20 minute Numar portii: 4 Ingrediente: 6 oua, 1 dovlecel mic taiat felii, 2-3 cartofi cruzi taiati felii, ulei, 1 ceapa taiata julienne, 1 ardei rosu tocat, sare, piper, 150-200 g cascaval ras, patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Se calestea ceapa si ardeiul intr-o tigae cu putin ulei, pana ce se inmoaie apoi se iau la o parte. In aceeasi tigaie caliti dovleceii si cartofii pe fiecare parte pana ce se rumenesc putin. Intr-o tava rotunda (pentru tarte) unsa cu putin ulei se aseaza un rand de cartofi, dovlecei, apoi se pune ceapa si ardeiul tocat. Se bat ouale, se adauga putina sare, piper, patrunjel si se toarna in tava. Deasupra se presara cascavalul ras. Se da la cuptor pe mediu, timp de 20-30 minute pana ce cascavalul se topeste si formeaza o crusta aurie. Sugestii: Se poate servi cu ketchup sau sos de usturoi cu maioneza.
Fotografii cu reteta de Frittata spaniola cu dovlecei si cartofi: