Reteta Friptura de porc la cuptor in stil vanatoresc
Timp de preparare: 25 minute Numar portii: 4 Ingrediente: 750 g pulpa de porc fara os, 150 g piept afumat de porc, 1 kg cartofi, 3 morcovi, ulei, sare, piper, boia, 2 foi dafin, cuisoare praf, ienibahar praf, 3-4 catei de usturoi, apa. Mod de preparare: Se taie felii de grosime 1,5-2 cm pulpa de porc, felii subtiri pieptul afumat de porc si se pun deoparte cu sare si piper. Se curata cartofii si se taie in 4 sau in 6 bucati, se curata morcovii si se taie in 2 fiecare si apoi pe lungime. Intr-o tava mai mare se pune putin ulei, se aseaza cartofii si morcovii pe fundul tavii apoi se pune carnea si pieptul afumat. Se adauga foile de dafin, restul de condimente, usturoiul taiat marunt si se pune apa in tava pana aproape trece de carne. Se da la cuptorul preancalzit, la foc potrivit timp de 30 de minute pana se rumeneste bine carnea si pieptul afumat, dupa care carnurile se intorc ca sa se rumeasca pe cealalta parte si se mai tin 15 minute (sau pana cand a mai scazut apa la jumatate).
Fotografii cu reteta de Friptura de porc la cuptor in stil vanatoresc: