Numar portii: 4 Ingrediente: 1 fazan, 100g slanina sarata, 2 morcovi, 1 patrunjel, 100 ml ulei, 6-7 boabe de piper, o legatura frunze de patrunjel verde, sare Mod de preparare: Fazanul se curata, se goleste de maruntaie, se parleste, se sterge cu o carpa uscata, se presara sare in interior si exterior, iar picioarele se leaga. Se imbraca pieptul fazanului cu fasii subtiri de slanina, care se prind cu scobitorisa nu se desfaca sau se leaga cu ata. Legumele se curata, se spala si se taie felii. Se ia o tava mai mare in care se pune uleiul, se aseaza legumele intr-un strat uniform, deasupra se pune fazanul si se presara boabele de piper. Apoi se pune tava la cuptor la foc potrivit, iar din cand in cand se unge fazanul cu sosul format ca sa se rumeneasca bine. Dupa ce este bine patruns, se scoate pe un platou si se serveste. Sugestii: Se serveste cald cu garnitura de cartofi si legume.