Timp de preparare: 15 minute Numar portii: 4 Ingrediente: 1/2 kg fasole verde, 1/2 kg rosii, o ceapa, 5-6 catei de usturoi,4-5 linguri de ulei, 30 g pesmet, patrunjel sau marar, sare. Mod de preparare: Pastaile de fasole, curatate la capete, se rup in cite 2 - 3 bucati si se fierb in apa clocotita (cat sa le cuprinda) cu 1/2 lingurita de sare, acoperite, pana cind se moaie. In oala sub presiune fierb cu 1/2 l apa in cca 20 minute. Dupa ce au fiert ,se scurge apa. Ceapa, taiata marunt, se caleste in tot untdelemnul, 2 minute si cand se ia de pe foc, se adauga usturoiul taiat marunt si apoi fasolea fiarta cu care se amesteca. Intr-un vas termorezistent se aseaza jumatate din cantitatea de fasole, peste acaasta, jumatatea din cantitatea de rosii taiate in felii de 2 cm grosime, se presara cu 1/2 din cantitatea de pesmet, cu patrunjel sau marar taiat marunt si un virf de lingurita cu sare, urmand cu restul fasole, rosii si toate celelalte, stropindu-se deasupra cu o lingura de untdelemn. Se da vasul la cuptor 20 minute, ca sa fiarba rosiile si sa se formeze sosul. Pesmetul va absorbi o parte din zeama lasata de rosii. Sugestii: Se serveste rece, ca fel intai sau calda, ca garnitura la fripturi.