Timp de preparare: 10 minute Numar portii: 4 Ingrediente: 450 g jambon fara soric taiat cubulete, 2 morcovi curatati si taiati rondele, 1 lingura mustar Dijon, 5 linguri sirop de artar, 800 g fasole din conserva scursa, 2 linguri ketchup, 1/2 lingurita faina de mustar, 1 lingurita boia dulce, 30 g pesmet, 15 g unt topit. Mod de preparare: In mijlocul unui vas pentru microunde se pune jambonul , pe margine se aseaza morcovii intr-un strat si peste ele se toarna mustarul amestecat cu siropul de artar. Se acopera vasul partial cu folie de plastic si se da la cuptor 8 minute pe maxim, amestecand dupa 4 minute. Se amesteca ketchup-ul cu boiaua, faina de mustar si cu fasolea si se intinde deasupra peste jambon si morcovi. Se acopera si se tine 6 minute pe maxim la cuptor, amestacand dupa 3 minute. Se amesteca pesmetul cu untul topit si se pune peste fasole. Se tine neacoperit 2 minute pe maxim. Apoi se lasa sa se odihneasca 2-3 minute inainte de servire. Sugestii: Se serveste cald cu salata verde.
Fotografii cu reteta de Fasole cu jambon la microunde: