Vineri, 2024-03-29, 8:45 AM

Info24

-->
MENIU PRINCIPAL
ACASA

SERIALE TV

FILME

MUZICA

FIFA

DIVERSE

BLOG
SCHIMB LINKURIi
ARTICOLE









Statisticii


Informatii24 Top66 Statistici

Diabet

Diabetul

Diabetul este o afectiune caracterizata prin prezenta zaharului in urina, din cauza proastei functionari a unor celule pancreatice. Diabetul zaharat este cea mai frecventa boala endocrina si se caracterizeaza prin valori crescute ale glicemiei (glucoza in sange), de peste 100 mg/l.

Boala afecteaza toate categoriile de varsta si se poate clasifica astfel: 
a) tipul I sau insulino-dependent, mai frecvent la copii si tineri;
b) tipul II sau noninsulino-dependent, intereseaza persoanele mature, de peste 40 de ani.

Apare datorita mai multor cauze:
* afectiuni pancreatice care duc la scaderea sintezei de insulina (in special pancreatita cronica intalnita la alcoolici);
* alte boli endocrine;
* administrarea de hormoni steroizi;
* alte medicamente ce produc hiperglicemie (cel mai cunoscut fiind Prednisonul);
* o predispozitie genetica, demonstrata de numarul mare de cazuri in anumite familii;
* produs de stres, conditia stresanta referindu-se la anumite situatii deosebite ca: arsurile grave, infarctul miocardic acut, alte boli amenintatoare de viata in cursul carora se descarca o cantitate mare de hormoni care cresc glicemia.

Functia pancreatica poate fi stimulata prin dusuri calde prelungite de 2-3 ori pe zi. Este o stare cronica in care corpul nu poate asimila o parte a hranei absorbite, in special zaharurile si fainoasele. Insulina este o substanta toxica cu efecte nocive asupra vaselor sanguine. intrebuintarea ei indelungata este raspunzatoare pentru diferite tipuri de boli arteriale. O observare atenta demonstreaza ca organismul uman poate suporta aceasta injectare de otrava cel mult 25 de ani, dupa care arterele se degradeaza si se apropie sfarsitul. in cazul diabeticilor exista un fundal toxic, iar glanda tiroida este in general prea stimulata. Isulina (hormon pancreatic responsabil de mentinerea in limite normale a glicemiei) franeaza activitatea tiroidei. 

Eficienta tiroidei fiind mai mica, iar actiunea toxica mai puternica, arterele sunt afectate mai tare. Cea mai buna dieta pentru diabetici este un regim de legume nefainoase si supe de legume. Scopul este acela de a ajuta pancreasul epuizat, al carui principal element este un compus de potasiu. Legumele bogate in potasiu sunt in mod special recomandate.

CLASIFICARE:


a) Diabetul juvenil: poate incepe oricand dupa varsta de 7-8 ani si inainte de 20 de ani. Demarajul este brusc si poate varia in intensitate, fiind greu de controlat, datorita fluctuatiilor zilnice a cerintelor metabolismului corpului in timpul perioadei de crestere.

b) Diabetul adultului: se manifesta in orice moment inainte de 65-70 de ani. Poate demara lent, cu mult timp inaintea aparitiei primelor simptome, apoi se declanseaza brusc datorita unor evenimente ca: tensiunea arteriala, gripa, pneumonia.
c) Diabetul tardiv: se manifesta la persoane care au depasit 60 de ani. in general este moderat si usor de controlat. Deseori este depistat din intamplare.
Diabetul zaharat poate debuta acut direct prin coma diabetica sau, mai frecvent, prin simptome legate de hiperglicemie. Bolnavul mananca, bea si urineaza mai mult decat de obicei. Diagnosticul este unul de laborator si se bazeaza pe dozarea glucozei in sange dimineata pe nemincate. De multe ori este o descoperire intamplatoare in cadrul unui examen de rutina, persoana respectiva putand sa nu aiba nici o manifestare a bolii.

Diabetul este tratat in general prin doi factori: prin medicamente si prin regim alimentar. in lipsa unui tratament adecvat diabeticul poate avea complicatii cu adevarat redutabile. in timp, diabetul produce leziuni la nivelul aparatului cardio-vascular: cardiopatie ischemica severa mergand pana la infract miocardic, ateroscleroza responsabila de probleme circulatorii la nivelul picioarelor, cu dureri si mers greoi, precum si de impotenta sexuala la barbati. Ochiul este un alt organ important afectat sever in diabet, putandu-se ajunge la retinita diabetica. Rinichiul diabeticului dezvolta o afectiune grava, care poate duce la insuficienta renala. Foarte frecventa este neuropatia diabetica, afectarea nervilor fiind responsabila de dureri, amorteli, intepaturi la nivelul membrelor superioare si inferioare, tulburari ale tractului gastro-intestinal (dificultati la inghitit, constipatie, diaree) sau ale tractului urinar cu urinare dificila. Pacientul diabetic are o sensibilitate crescuta la infectii, raspunzand mai greu tratamentului.

Plagile si ranile rezultate in urma unor accidente se vindeca mai greu. Complicatia acuta a diabetului zaharat o reprezinta coma diabetica hiperglicemianta, care apare cand nivelul sanguin al glucozei este foarte ridicat. Exista si coma hipoglicemica, intalnita in cursul tratamentului cu insulina, atunci cand doza acesteia este prea mare si glicemia scade foarte mult.
Indiferent de medicatie, organismul trebuie adus la o greutate normala. Multi diabetici pierd din greutate, dar sunt si bolnavi obezi.

Regimul diabeticului nu inseamna cantarirea mancarii, ci impartirea celor trei mese principale in sase, avand aceeasi cantitate de mancare ca pentru cele trei. Cu alte cuvinte se mananca putin si des, astfel ca organismul sa poata digera mancarea. 
La persoanele obeze, reducerea greutatii nu inseamna reducerea cantitatii de mancare, ci cresterea metabolismului, care la acestia este lent. De asemenea trebuie actionat spre scaderea poftei de mancare. Mancarea se va consuma incet, savurand fiecare bucatica, nu se va consuma multa mancare, ci doar cate putin, dar de mai multe ori pe zi, se va evita consumul de carne, grasimi, dulciuri, sare, condimente, alcool. Se recomanda o alimentatie lacto-vegetariana, bogata in vitamine si saruri minerale. Se bea o lingura de ulei de masline sau de scaieti pentru a mobiliza glicogenul, sau un pahar cu apa, inainte de mese. Cand apare senzatia de foame, se consuma un fruct, o felie de paine prajita, un morcov, o rosie sau cateva felii de castravete.

La cumparaturi este bine sa se plece cu stomacul plin, altfel exista tentatia de a cumpara mult si de a consuma din fiecare produs.
Este bine ca bolnavul sa practice sporturi, activitati recreative, de societate, care sa-i ofere satisfactie, sa evite stresul sau problemele care l-au angrenat psihic negativ.
Se vor face bai progresive la picioare, dusuri reci, dusuri cu jet de apa pe tot corpul, frectii, spalari cu otet de mere.

CELE 5 REGULI CARE TREBUIESC RESPECTATE:


1. Reducerea poftei de mancare este necesara pentru a putea controla nu atat cantitatea cat mai ales calitatea alimentelor ingerate. Pentru aceasta procedati astfel: 
- inaintea meselor cu 1 ora mancati un mar sau un ou fiert tare, sau 50 - 100 gr. de carne fiarta, iar cand urmeaza sa mancati nu va mai este asa foame, iar ce mancati se digera repede.
- Cu 1 ora inainte de masa mancati 30 - 40 gr. de slanina cruda.
- Se pot consuma 4 - 5 arahide, cateva linguri de iaurt, 4 - 5 bucatele de morcov crud, 2 - 3 bucatele de branza de Olanda.
2. Mancati pe saturate, nu tineti post ca sa slabiti, umpleti stomacul ca sa aiba suficient de lucru. Dati-i alimente pe care le poate prelucra in mod normal, in ordinea in care poate sa le primeasca, lasandu-i timp sa le prelucreze.
3. incepeti masa intotdeauna cu putina salata verde, rupta in fasii, mestecata bine cu putina paine.
4. Nu mancati carne de porc, mezeluri, conserve, fainoase , dulciuri.
5. Puteti manca ficat la gratar, derivate din lapte (iaurt, smantana, branza de vaci proaspata, faina de soia, faina de malai, ulei din samburi de struguri, legume, varza, telina, ceapa cruda, sparanghel, anghinare, dovleac, marar, dovlecei necuratati, spanac, morcov, papadie, sfecla rosie. Se poate manca paine neagra, prajita, cartofi, peste, oua (doar albusul batut).

Reteta pentru diabetici

- Un pahar (200 ml) de ovaz nedecorticat se clateste cu apa rece, se toarna intr-un vas cu capac si se opareste cu 1 l de apa clocotita. Se acopera cu capacul si se lasa sa se infuzeze timp de douasprezece ore (20:00 - 8:00).

Se strecoara prin trei straturi de tifon si lichidul rezultat se bea in trei reprize, timp de o zi. Tratamentul dureaza trei luni, dupa care se face pauza o luna. Ovazul ramas dupa strecurarea 
infuziei se da prin masina de tocat carne. Peste masa rezultata se toarna 1 l de apa si se lasa sa fiarba
timp de 20 de minute. Se strecoara si se bea. Aceasta fiertura regleaza functiile ficatului la diabetici.
- 500 ml suc de ceapa se amesteca cu 500 ml alcool etilic (96%). Se administreaza cate o lingura pe zi,
ceva mai mult de o luna. Tratamentul poate fi repetat.

Aici gasiti alte tratamente naturiste pentru diabet.

Dr. Doina Vargatu recomanda urmatoarele produse naturiste Calivita:

Nopalin (1-2-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, este antidiabeticul natural de selectie deoarece intervine in reglarea cantitatii de insulina-hormonul raspunzator de nivelul glucozei).

Chromium Max (1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, echilibreaza functiile pancreasului-endocrina si exocrina participand astfel eficient la facilitarea digestiei si normalizarea valorilor glucozei).

Mega Protect 4 Life (1-1-0 dupa masa, 3 luni continuu, imbunatateste circulatia sanguina in special la nivel cerebral impiedicand aparitia complicatiilor vasculare si oculare).

Stress Management (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu, are efecte antistres si trofic al nervilor periferici prevenind astfel oscilatiile de glicemie cauzate de stres si polineuropatia - complicatie de temut in diabet).

Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, imbunatateste circulatia-mai ales cea periferica si scade nivelul grasimilor saturate-cele rele din sange prin accelerarea eliminarii lor).

Observatie: Tratamentul naturist se poate lua in paralel cu medicatia clasica anti-diabetica.

HTML Comment Box is loading comments...


Filme 2012 Filme Online Gratis Subtitrate Free Online Article Directory 2021en | PowerMix | PANALU-Aplicatii online | Furios4you | 24Monden | Promovare online | MusiClub| SexProfe's blog| CityOfDevils| MedicalPlace| ZiarulTuturor| Radio C| Varsta la control !| .L♥VE NEVER FAILS.| starchimachim| When I craft I smile| istoria Tatuajelor| Trafic-Ro| Magazin Online Piese Auto| Pumpkin Pie |