Timp de preparare: 10 minute Numar portii: 6 Ingrediente: 1 conopida de marime medie impartita in buchetele, 100 g faina, 2 oua separate albusul de galbenus, 2 linguri ulei, ulei de prajit, sare. Mod de preparare: Se fierbe conopida in apa clocotita, timp de 2 minute api se strecoara se limpezeste cu apa rece si se pune deoparte. Se pune faina intr-un bol mare impreuna cu putina sare, se adauga galbenusurile cu 175 ml apa rece si se amesteca bine pana la omogenizare. Intr-un bol separat se bat albusurile spuma care apoi se incorporeaza peste amestecul cu faina. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc buchetelele de conopida dupa ce in prealabil au fost date prin amestecul de oua cu faina. Se prajesc timp de 2-3 minute pana ce conopida devine aurie si pufoasa. Cand sunt gata se scurg pe un servet de hartie si se sareaza putin. Sugestii: Se servesc calde cu sos de usturoi.