Timp de preparare: 15-20 minute Numar portii: 4-6 Ingrediente: 500 g ciuperci, o ceapa mijlocie tocata, 50 ml ulei, 50 ml vin, o foaie dafin, 200 ml smantana, 50 g parmezan sau cascaval ras, patrunjel tocat, piper, sare. Mod de preparare: Intr-o tigaie se caleste ceapa in ulei, apoi se adauga, ciupercile bine spalate si taiate felii, 1/2 ligurita de sare, un varf de cutit cu piper, foaia de dafin si vinul. Se calesc ciupercile acoperite, pana cand scade apa ce o lasa si se inmoaie; daca este nevoie, se adauga putina apa, pana cand se fierb bine. Se ia tigaia de pe foc, se adauga patrunjelul, smantana si se amesteca bine.Clatitele pastrate calde se umplu cu aceasta compozitie si se impacheteaza ca sarmalele sau ca si clatitele clasice. Se aseaza intr-un vas termorezistent sau intr-o tava pentru cuptor, se unge vasul cu unt si se presara cu cascaval ras si putin patrunjel. Vasul se introduce in cuptor cu 10 minute inainte de servirea clatitelor.
Fotografii cu reteta de Clatite umplute cu ciuperci: