Timp de preparare: 3-4 ore Numar portii: 5-6 Ingrediente: 3,5 l apa, 1 kg burta de vaca, 2-3 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina, 1 ceapa 1 capatana usturoi, 300 g smantana, 2 oua otet, sare, piper. Mod de preparare: Se ia burta se spala, se curata si apoi se pune la fiert la foc moderat, intr-o oala cu apa, 2-3 ore (sau doar o ora daca este cumparata prefiarta). Apoi se adauga legumele curatate si intregi: morcovii, patrunjelul, telina si ceapa. Dupa ce au fiert, se scoate burta, se taie fasii ca de taietei lati sau bucatele si se introduce inapoi in oala. Se adauga usturoiul taiat marunt sau pisat si sarea, piperul dupa gust si se mai da in clocot putin. Se ia de pe foc sa se raceasca putin si se adauga incet ouale batute impreuna cu smantana, in asa fel incat sa nu se branzeasca ciorba. Se acreste cu otet sau lamaie dupa gust. Sugestii:Ciorba de burta se poate servi cu extra-smantana si ardei iuti naturali sau murati.